torsdag, december 14, 2006

Different- Lördagen 16 december


Different presenterar:

Zoo Brazil (Systematic, Get Physical/Sthlm)
Gui.tar, live (Careless Records/Berlin)

Resident DJ: Chris Beats (Different/Tokyo)
Visuals: Jonas Frankki (Nosedef.com/Berlin)

Bardansgolvet: DJs Mo-B & Bobba (Los Amigos Cicatriz/Sthlm)

16 december, 23-03
Jeriko, Spångatan 38, Malmö
100 kr, 80 kr för studenter

*************************************************

Först, ett stort tack till alla som kom och dansade som galningar till John Dahlbäck och The Rice Twins. Ni var underbara, det var en magisk natt. Bilderna hittar ni här:

Snapshots

I december kör vi vidare med svensk och tysk techno. Zoo Brazil från Stockholm tittar ner och från Berlin Easyjetar vi in våra kära vänner i Gui.tar. Jonas Frankki står för det visuella under kvällen. Och om inte detta skulle räcka så blir det mer housiga toner i baren där klädmärket Cicatriz håller fortet.


Zoo Brazil


Zoo Brazil har sakta rört sig från housekvarteret ner i den mörkare technokällaren. Det gillar vi. Duon John Andersson och Johan Emmoth har en hel drös släpp bakom sig på bolag som älskas av de flesta. Get Physical och Systematic är två av dem. Men också Harthouse, det legendariska bolaget som grundades av kung Sven Väth, visar på Zoo Brazils goda omdöme. Med detta nämnt vet vi, och ni, att man kan lita på deras musiksmak. Nämnas bör att detta är första gången på två år de spelar i Sverige.



Gui.tar

Gui.tar gjorde det bästa livesetet och den bästa kvällen på C/o Bar i somras när Different huserade där. Därför bjuder vi hit de buskiga killarna från Berlin ännu en gång och ger dem ett stort och fullt dansgolv. Sen sist har Jules Etienne och Alessandro Tartari hunnit med att spela runt om i Europa och skriva nytt material som snart ges ut på diverse bolag. Jules har dessutom gett sig på en solokarriär där hans franska ursprung kommer fram. Men vi är ju mer intresserade av Tyskland så därför kommer båda för ännu ett varmt, smekande liveset.
Lyssna på Gui.tar här: www.myspace.com/guitarmuzik


Jonas Frankki


Jonas Frankki är mest känd för att ha dragit igång den viktiga webbsidan mediekritik.nu. Han bor sedan ett par år i Berlin. Där lever han dekadent och skriver emellanåt musik, men det verkar som att vi får vänta på hans grindie ep. Till kvällens Different visar Jonas istället upp sina projektioner. Tidigare har han bland annat jobbat för Club 103 i Berlin.
Jonas, ganska interna, blogg hittar ni på: www.nosedef.com


Cicatriz Clothing


Mo-B och Bobba startade en klubb i Stockholm 2001. Två år senare fick de utmärkelsen Sweden’s Best Club på SMC. ”Det bästa med klubb är att man träffar så sjukt roliga människor. Dessa människor vill klä sig snyggt”. 2004 startades därför klädmärket Cicatriz Clothing.
För att utöka sitt sociala kontaktnät bestämde sig Cicatriz denna säsong för att ta steget ut till resten av Sverige och samtidigt få en möjlighet att ta en öl med sina nyfunna vänner. Lördag 16 december blir därför startskottet för Los Amigos Cicatriz On Tour.
Under lördagen kommer de även att bjuda på musik och 20 % på sina kläder i Svensson-butiken. I butiken har man även möjlighet att skriva upp sitt namn på betalande-gästlistan för att slippa köa till Different.
Mer info om Cicatriz hittar ni här: www.cicatriz.se
Ladda ner Mo-B's (aka Mista) senaste mix här: Mr Cicatriz Mix
Videoklipp från Mo-B och Bobbas senaste spelning på Los Amigos Cicatriz @ Marie Laveau ser du här


Vi ses under stroboskopet

/Differentnördarna