torsdag, december 21, 2006

Den gode recensenten


Alltid rolig läsning är sista sidan i De:Bug. Mer eller mindre kända musiker ombeds att recensera låtar i blindo. Mer regel än undantag är också att recensenten först berättar hur långtråkig, ej originell, helt enkelt dålig en låt är för att sedan – vips! – byta åsikt när De:Bug berättar vilken producent/artist det är som är upphovsmakare. Senast i raden av recensenter är allas vår favoritbög Justus Köhncke. Loco Dice låt ”Raindrops on my Window” börjar verkligen ”skit”. ”Jag somnar. Långtråkig clicker-techno”, säger Köhncke. När han får reda på att det är just Loco Dice som ligger bakom blir han förvånad. Han gillar ju för det mesta Loco Dice, men det har ju med Martin Buttrich att göra. Men den här låten var trots allt överraskande dålig.

Ett mer extremt exempel är Ruede Hagelstein som skyller sitt omdöme vad gäller en James Holden-remix på ett dåligt ljudsystem. När James Holden väl demaskeras så är det en toppen-låt. Mest konsekvent i sina omdömen på senare tid är dock Christopher Just. Enligt honom är allt dåligt och han har hört det hundra gånger förut.

Just borde hänga ut lite mer med Kristian Lundberg på HD. De kan nog få sig en del goda skratt när de skryter om sina senaste sågningar över ett par öl.

Andreas Nilsson