måndag, maj 08, 2006

Sónar 2006


Nu är programmet till Sónar-festivalen i Barcelona mer eller mindre spikat och om jag ska vara helt ärlig så känns det lite sådär. De flesta musikfestivaler kan komma undan med halvtrista bokningar (The Strokes någon?) men just när det gäller Sonar så har man alltid höga förväntningar. Detta eftersom Sónar alltid legat så långt före alla andra festivaler. Det var tex här som Miss Kittin och The Hacker, år 2000, genomförde en legendarisk spelning där Kittin ,för första gången, var iförd sin berömda sjuksköterskedräkt. Det var på Sónar som Soft Pink Truth juckade bakom sin laptop i förd skjorta, slips och kallingar samtidigt som det visades gayporrtrailers på stora videoskärmar bakom honom. Det är här man sett showcases för skivbolag såsom Domino, Get Physical, GOMMA osv. Det var också på Sónar som jag först hörde Rex The Dog & Alter Egos "Rocker" ute.

Årets line-up innehåller få riktigt intressanta grejer på dagschemat. Där är en del grejer man vill se såsom tex Tunng och Liars men annars är det mest massa electronicagrejer som jag ärligt kan säga att jag inte känner till. Detta kan iof sig vara intressant då man kanske upptäcker nya intressanta grejer.

På kvällarna flyttar festivalen ut till några riktigt stora hangarer en bit utanför stadskärnan och förvandlas till ett, om man nu får använda det uttrycket, megarejv. Jag måste erkänna att det är en rätt cool känsla att dansa med typ 40 000 andra personer, de flesta höga som hus. En rolig sak med line-upen för kvällarna är att man redan på förhand kan säga en del av de som kommer att dja, det slår aldrig fel. Och visst, i år spelar som vanligt Miss Kittin, Villalobos & Hawtin, Laurent Garnier och Jeff Mills. Det är väl egentligen inget fel i det. Det är ju ändå ett visst tecken på kvalité att ha de namnen som återkommande bokningar men då ska det vägas upp av de övriga bokningarna, och det gör man bara delvis i år.

Först trodde jag att Sweet Fred hade varit framme och bokat då bodde Diplo, A-Track, Disco D, Kenny Dope och Ugly Duckling kommer att spela sista kvällen. Party med andra ord. Man har också valt att boka discolegenderna Chic. Här tycker jag att sónar är lite ute och cyklar. Om man ska boka discogrejer så borde man väl istället boka typ någon sådan som Lindström? De mer intressanta kvällsbokningarna tycker jag är Mfa, Modeselektor, Hot Chip och Audion. Jag tycker också att Dj Shadow presents Hyphy movement med Keak da sneak, Turf Talk and Nump låter intressant. Synd bara att inte E-40 är med.Nej jag saknar en del bokningar. Varför spelar inte Einmusik? The Knife? Knivarna hade verkligen passat, det vet alla de som har sett dem live. Eller varför inte Daft Punk? De kommer ju att spela på en festival i Barcelona några veckor efter Sónar.

Nej, i år känns det som man kommer att hänga på alla klubbar i stan istället. De brukar ha helt galna bokningar. Förra året spelade tex Tiga, James Holden, Tiefschwarz, Richard X, Nathan Fake, och Gucci Soundsystem The Loft under en kväll! Många skivbolag brukar också ha fester på olika klubbar i stan. Förra året hade bla Bear Entertainment, Soundslike, Sender, Areal och Gigolo partaj. Man bör inte missa KompaktkvällenNitsa, var dock beredd på att där är galet varmt! BPitch-Controls strandfest är en annan sån där fest man bör gå på. I år verkar det som att det på torsdagen kommer att vara en svenskfest på Nitsa. Enligt ryktet ska Tomas Andersson, Coolof, John & Jesper Dahlbäck, Steve Angello och Erik Prydz spela. Människorna på Grodan Cocktail i Sthlm ska visst ligga bakom partajet. Det är så bokat.

Nåja, tro nu inte att jag dissar Sónar. Det är fortfarande en riktigt schysst festival, inte minst pga den är i Barcelona.

Ses där.

/Andreas Wendén

9 Comments:

Blogger Gustaf said...

kul att hela blogvärlden ska dit, vi ses!

7:09 em  
Anonymous Anonym said...

när jag såg bokningarna så gäspade jag ungefär som du på fotot adde

8:01 em  
Anonymous Anonym said...

Nja. Helt skoj är kanske inte line-upen men jag ska ner i vilket fall som helst. Mest för att hänga. Ska se om jag kan fixa accreditering.

8:09 em  
Anonymous Anonym said...

hey, vad är detta mot Lundakarnevalen nästa vecka?

9:26 fm  
Anonymous Anonym said...

Ok, att lineuppen är tråkig, men att boka gubbrockarduon Daft Punk vore ju som att spika igen kistan för gott.

Kan vi inte bara konstatera att de gjorde en bra platta i mitten av nittiotalet, levererade några hyfsade singlar på Roulé, men att de kutat ärevarv sedan dess. Det är dags att för dem att lubba in i omlädningsrummet nu. Så vi begraver dem och går vidare. Ok?

1:02 em  
Anonymous Anonym said...

Det är möjligt. Ungefär som MAW.

8:29 em  
Anonymous Anonym said...

Really amazing! Useful information. All the best.
»

5:26 em  
Anonymous Anonym said...

Great site loved it alot, will come back and visit again.
»

10:22 fm  
Anonymous Anonym said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. » »

12:49 fm  

Skicka en kommentar

<< Home