måndag, januari 22, 2007

Neoamsterdam


Neodetroit är ju lite av ett buzzword nu när minimal börjar bli uttjatat. Genren Neodetroit kan sägas vara techno gjord i Europa som låter lite amerikansk utan att några jänkare är involverade. Hmm är inte all techno det egentligen?

Hursomhelst, i Amsterdam verkar de gilla Detroittechno. Jag vet inte om man kan kalla Shinedoe för Neodetroit, jag tycker det. Hon håller iaf till i Amsterdam (lyssna förresten på hennes låt "Dillema" så fattar ni varför The Knife ville att hon skulle remixa "Silent Shout") och den technon hon gör är definitivt inspirerad av Detroit. I Amsterdam finns också skivbolaget Delsin hem till framförallt Redshape.Ett bolag drivet Detroittechnofantaster. Sedan verkar ju även Fedde Le Grande komma ifrån Amsterdam, men han har ju mer gemensamt med Benny Bennassi än Detroit.

Vi lär återkomma i ämnet Neodetroit. Tills dess ska ni inte missa Shinedoe på Teatron nästa onsdag eller Redshape på Kontramusik 10 mars.

/Adde Le Grande

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

som pepp inför redshape på kontra laddar ni ner ett liveset här: http://www.shapedworld.com/

1:53 em  
Blogger martin said...

om någon har några amsterdamtips kan ni höra av er till mej. jag ska dit om en dryg månad för en spelning, men vill veta var bästa klubben ligger!

fanx

2:20 em  

Skicka en kommentar

<< Home