onsdag, januari 10, 2007

M.I.A.-alternativen



Ryktet går om att M.I.A snart kommer att släppa nytt album. Alla gillar vi väl henne. Galang gick ju varm på förfesterna under 2004 och hennes album Arular var ju högt upp på många listor 2005. Själv är jag mest imponerad över hur XL-Recordings, skivbolaget som släppte henns album,nästan varje år lyckas få till en massiv hype runt någon av sina artister. Säger bara Dizzee Rascal. Bra A&R på det bolaget.

Hursomhelst, det finns alternativ till den som gillar kvinnliga mcs ifrån Storbrittanien med Sri Lankesiskt/Indiskt/Tamilskt påbrå:

Sasha Perera är en tredjedel av gruppen Jahcoozi. Hon flyttade år 2000 till Berlin från London. Väl i Berlin började hon så klart lyssna på alltmer elektronisk musik. Hon började mca och startade efter ett tag Jahcoozi tillsammans med Oren Gerlitz och Robert Koch. Gruppen har sedan släppt eller medverkat på släpp ifrån skivbolag som Kitty-Yo, WMF, Shadetech och Cross Town Rebels. Under 2004 var också Sasha Perera med och startade upp Grimtime-festerna i Berlin. Sasha är oxå bästa polare med Berlins coolaste band Modeselektor.

Soom-T har sedan slutet av 90-talet mc:at på diverse raves runt om i Storbrittanien. Hon har samarbetat med en massa tuffa technomänniskor såsom The Orb, Miss kittin, T. Raumschmiere samt The Bug som är Kevin Martin ifrån Techno Animal hårda raggaprojekt. Soom-Ts politiska texter har släppts på bla NovaMute, Kitty-Yo och Ghostly. En intervju med Soom-T finns på senaste nr av DVD-tidningen Slices.

Tycker att de verkar vara lite tuffare än M.I.A.

/A3

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Glöm inte lilla indiska tjejen Jenny K. Från london, bor nu i Paris och gör tunga grime/electro grejer med Ego6 campet, som bla har Marvy Da Pimp och Bass Ball Club (booty/miami)i sitt stall.

1:06 em  
Anonymous Anonym said...

grymt namnbajseri leo, sådant gillar jag

2:35 em  
Anonymous Anonym said...

och tyska M.I.A. aka Michaela Grobelny smäller denna M.I.A. på fingerarna så det blöder.

5:17 em  
Anonymous Anonym said...

men inte det tyska popbandet mia, fast håller med om sub static m.i.a.

5:40 em  
Anonymous Anonym said...

hur fan stavar jag fingrar?

Nilsson - Jo, jag menade sub M.I.A.

Masa nu er över till 24 och lyssna på Radio Slave.

9:23 em  

Skicka en kommentar

<< Home