tisdag, juni 19, 2007

Bockar och bugar


Mayer på stranden tillsammans med ett par glowsticks

Sascha Funke på BPitch strandfest



Kompakt på Nitsa, varmt

Festivalöl

Jag har länge haft ett kluvet förhållande till skivbolaget/distributören/ butiken Kompakt. Ibland släpper de den mest fantastiska technon, ibland är det bara tråkigt eller alltför schlager, ibland dussinproducerat och ibland bara bra. Men efter två fester signerade bolaget under Sónarveckan fick de mig att lyfta på hatten och buga. Klubbnatten på Nitsa visade bolaget från sin kanske djupaste och tyngsta sida – mörkt och hårt och varmt. Endast en publikflört i form av Mayers fantastiska remix på ”I Built This City” och därefter fortsatt bang bang. Det var en bra natt på en balkong med Tobias Thomas som bästa överraskning och en viss Göran som partyhöjare.

Därefter veckans avslutning med strandfest där Michael Mayer började spela skivor för en dansande tjej och ett 50-tal sittande som hittat sig dit. Ett par timmar senare skålade flera hundra personer i kloaköl, halvliters-rom-och-cola och olagligheter. Musiken var flörtigare, precis som stämningen. Och vad annat kan man förvänta sig när charmören Superpitcher väljer skivor?

Och trots att vi är trötta på att läsa om Köln i all vår ängsliga strävan så är det ändå ovanstående som gör Kompakt till den talesperson för modern techno som den faktiskt blivit. En bra fest är en bra fest.

Andreas Nilsson

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

väl talat, när du bor extremt trendängsliga Sverige är det lätt hänt att du glömmer betydelsen av just det en bra fest och kompakt vet hur du anordnar det. Vilket de återigen visade i söndags.

9:23 fm  
Blogger Martin Cöster said...

väl talat, när du bor extremt trendängsliga Sverige är det lätt hänt att du glömmer betydelsen av just det en bra fest och kompakt vet hur du anordnar det. Vilket de återigen visade i söndags.
vat tydligen anonym förut har fått lära mig att det ska du inte vara på nätet. ber om ursäkt för det.

2:35 em  

Skicka en kommentar

<< Home