fredag, april 06, 2007

Sunshinedoe


Different presenterar:

Kyrkan:
Shinedoe (Intacto records/100% Pure/NL)
Climber & Tiger feat. Hiawatha (LIVE/Aluma/Malmö)

Resident: Oscar Villata

Baren:
Finn of Tomland (Culture Box)

Konst i baren:
Jens Henricson

När: 14 april, 23-03
Entré: 100 kr
Ålder: 20
Plats: Jeriko, Spångatan 38, Malmö


Tack till TT och C/O Bar!

***************************************************************************

Efter Adas succéframträdande är vi minst sagt peppade inför vår nästa kväll med storbesök. Från Amsterdam flyger vi in den lysande stjärnan, och tillika The Knifes favorit, Shinedoe och från vårt eget Malmö bjuder Climber & Tiger feat. Hiawatha på ett färskt liveset.

Som resident står som vanlig Oscar Villata med tre skivspelare och en laptop.

I baren fortsätter Finn of Tomland att frälsa med bas, knasterdub och fågelkvitter. Och till det visas ett nytt videoverk av konstnären Jens Henricson, just nu aktuell på Galleri Pictura i Lund.

Påsken är redan glömd. Nu är det vår på allvar.

Shinedoe

Att The Knife inspirerades av den holländske technoproducenten Shinedoe inför arbetet med deras Silent Shout hymlar de inte med. Och om ni inte tror oss så lyssna på Shinedoes "Dilemma" och därefter på just spåret "Silent Shout". Kanske var det också därför som syskonen Dreijer bad Shinedoe att remixa singelspåret. Hon gjorde den till en mörk och monoton spökrunda. Så som vi ofta vill ha det. Andra som också har bett Shinedoe om hjälp är Booka Shade som gav henne deras hit "In White Rooms" för en omarbetning.

Shinedoe släppte sitt debutalbum "Sound of Travelling" förra året och visade därmed att hon var något att räkna med även efter ett par framgångsrika singlar. Hennes musik flyger tur-och-retur Detroit-Amsterdam och är funkigt tech-housig. I sina dj-set rör hon sig hela tiden i tempo och tilltal och det är den här dialogen med publiken som gett henne uppskattning och respekt runt om i världen. Både hos publiken och hos de stora namnen inom dagens techno-scen.

Vi är stolta över att hon nu ska få Malmö att dansa.

Lyssna på Shinedoe här:
http://www.myspace.com/shinedoe
www.shinedoe.com


Climber & Tiger feat Hiawatha LIVE

Climber & Tiger var från början Markus Clemmedson och Daniel Tjäder. Men då Daniel var lite för upptagen som keyboardist i Radio Dept. blev Markus ensam kvar. Tillsammans med DJ-vännen Oscar Villata har de nu utvecklat ett samarbete där de kombinerar traditionellt DJ-ande med liveproducerande. Markus influenser är spretiga men vilar i ett minimal-techno/tech-housesound med en kärlek för disco, dub,
electronica och melodier. Isolée, Ricardo Villalobos, Matthew Dear, Carl Craig, Martin Hannett, King Tubby och Arthur Russell är några av de stora inspirationskällorna. Precis som vi vill ha det med andra ord.

Lyssna på Climber & Tiger här:
www.myspace.com/climbertiger

/Differentmännen

1 Comments:

Blogger bauri said...

jag hade kommit om jag inte gjort bort mej totalt i fredags. hej då jeriko!

11:43 fm  

Skicka en kommentar

<< Home