tisdag, januari 30, 2007

Different 3 feb


Different presenterar:
Kyrkan: Martinez (Out of Orbit), Bentobox (Perfusion, live), Oscar Villata
Baren: Finn of Tomland (Culture Box)
3:e februari, 23-03
20 år
Jeriko, Spångatan 38
100 kr, 80 kr för studenter
www.different.nu

Different är tillbaka…

och alla är välkomna upp till dans. Efter ledigheten är vi åter med ett fullspäckat vårschema där internationella technostjärnor trängs med lokala förmågor. 3:e februari är det säsongspremiär på Jeriko med finbesök av Martinez och Bentobox. Det blir kosmiska rytmer, ett bländande stroboskop och fulladdad rökmaskin.

Oscar Villata tar över stafettpinnen som uppvärmare på stora golvet då vår förra hus-dj Chris Beats sorgligt nog lämnat oss för Tokyo. Oscar är känd från succéklubben Oh Baby, I Like It Raw. När han representerar Different har han passande lovat att bjuda på djupare, mer minimala tongångar. Det visuella står Ljudbilden & Piloten för.

I baren serveras det dub, dova pulser och elektroniskt knaster av Finn of Tomland. Han kommer vara där för er skull, när ni vill återhämta er, taktgunga lite, ta en drink. Vanligtvis är Finn resident-dj på Köpenhamns bästa klubb Culture Box.

Martinez, Bentobox, Finn of Tomland, Oscar Villata. Det bådar för en toppkväll! Men kom i tid…

Martinez

”Martinez has climbed the summit of technical perfection and good musical taste. Magnificent work, highly recommendable” (Sound Revolt)

”Martinez has succeeded in engineering a lush and deep groove to rival the likes of Mathew Jonson” (Beat Factor)

Trots att Martinez bor på andra sidan sundet är det sällan vi får höra honom i Skåne och hans födelseland. Istället flyger han jorden runt och sprider sin rymd-house och filosofin bakom sitt bolag Out of Orbit. Vi har följt hans karriär sedan slutet av 90-talet, från psytrance och deep house med jazzsmak, till idag och vad han kallar cosmic house. Minimal trance om ni så vill. Han har vunnit respekten hos större delen av Europas minimalmaffia och har remixat artister som Underworld och Nathan Fake, spelat med Michael Mayer och Green Velvet. Just nu är han aktuell med mix-cn:n Restructured Layers, en megamix där hans färdigheter som dj ställs på sin spets. Vi är mycket glada över att vi hittade den här luckan i Martinez späckade schema. Förvänta er något utöver det vanliga.

www.myspace.com/outoforbitrecordings

Bentobox

Bentobox består av Elias Landberg, Johan Fotmeijer & Anders Jacobson. Killarna bildade gruppen under 2006 efter de funnit att de hade en gemensam kärlek för de knorrande ljuden som kommer från en 303, dvs acid. När de gör musik så lyser inte bara deras kärlek för acid igenom utan man hör influenser av mer minimala ljud, traditionell techno och house. Andra influenser de nämner är sushi, djur och färger. Sådant är vi i Different också svaga för. Vi tror att 2007 kommer bli ett bra år för Bentobox. Acid sushi!

http://www.myspace.com/japanesefood