måndag, oktober 30, 2006

DIFFERENT PRESENTERAR KOMPAKT


***************************
DJ: John Dahlbäck
Live: The Rice Twins
Resident DJ: Chris Beats
Jeriko, Spångatan 38, Malmö
11 november, 23-03
90 kr, 70 för studenter.
***************************

Det var kärlek vid första ögonkastet. Och trots att det var flera år sedan så blir vi än idag så överraskade att förhållande fortfarande blomstrar. Ibland måste vi förlåta dem för ett eller annat snedsteg men det är väl det kärlek handlar om. Och känslorna är besvarade. Sverige älskar Kompakt. Kompakt älskar Sverige. Skivbolaget har till och med en egen ambassadör här. Till Differents andra kväll på Jeriko har vi bjudit in två av de största svenska stjärnorna från just technoskivbolaget Kompakt. Lördag 11 november möter vi John Dahlbäck och The Rice Twins.

John Dahlbäck
Om man de senaste åren har besökt en klubb har man utan tvivel också dansat till underbarnet John Dahlbäcks musik. Det är kvalitativ dansmusik som inte kompromissar, den drivs hela tiden framåt, uppåt. Ibland med små medel, ibland med mer melodiösa inslag. En tysk skivbutik hade teorin om att Kompakt startade sin underetikett K2 endast för att kunna släppa John Dahlbäck som bokstavligen spottar ur sig dansgolvsrökare.
Tillsammans med sin kusin Jesper har han också gett ut musik och remixat artister som The Knife och Slam, ofta under namnet Hugg & Pepp. John är snart aktuell med ett nytt album på Kompakt.
Lyssna på John Dahlbäck:www.myspace.com/huggotron

The Rice Twins
När Kompakts huvudman Wolfgang Voigt fick höra The Rice Twins For Penny And Alexis skrek han It´s fantastic!!! och lät dem dela skiva med legenderna i The Orb. Låten For Penny And Alexis känns som att titta ut genom ett flygplansfönster när man ligger ovanför molnen, himlen är fint klarblå, lite mörk, molnen är som vitast. För ett tag sedan släppte The Rice Twins EP:n Reach for the Flute som är mer tillbakadragen och fluffig, långsammare neo-trance om man vill. Kompakts omslagspojke Michael Mayer tyckte den var så bra att den platsade på hans senaste ekologiska mix-cd Immer 2.
The Rice Twins består av Jesper Engström och Valdemar Gezelius. De var tidigare medlemmar i popbandet Florian och popinfluenserna hörs även hos The Rice Twins. Vi vågar utlova ett djupt och varmt live-set när de besöker Different.
Lyssna på The Rice Twins: www.myspace.com/ricetwins

Som uppvärmning bjuder som vanligt Chris Beats på de senaste europeiska technosläppen, allt från mörk techno till djup morgontrance.

Inget tjafs, inga medelvägar. Bara glädje.