fredag, maj 18, 2007

Dagens ordspråk



"Wer die wahl, hat die qual" var technolegenden Westbams svar när han fick frågan om sitt tyska favorituttryck i XLR8RS Berlinspecial. Löst översatt "den som har valet har kvalet"

Jag kom att tänka på detta ordspråk när jag läste Jonas krönika om de tomma dansgolven i Malmö. Har man många bra klubbar att välja på så har man också lite kval över vad man ska välja. Jeriko eller Debaser? Detsamma gäller för livet i övrigt. Juridikstudier eller afrojazzstudier på folkhögskola? Semester i Berlin eller Barcelona? Bo kvar i Malmö eller flytta till Sthlm? Newrejv eller oldrejv?

Nu skulle jag nog säga det här med val och kval är mycket ett I-landsproblem. Är man uppvuxen i ett inte lika privigilierat land som Sverige så kanske valet snarare står mellan att leva eller dö än vilka nya jeans man ska köpa , Edwin eller Levi's ? Sedan är det nog så att vi är så överhopade med val i våra vardagsliv, Telia eller Tele2?, att vi inte orkar bry oss om eller sätta oss in i de riktigt viktiga valen här i livet. Hur kan man annars tex förklara de borgerligas seger i riksdagsvalet?

/Adde

Ps. Gå in på Westbams myspace och lyssna på världens bästa pianolåt Westbam and Nena " Old School Baby" Ds.