torsdag, mars 08, 2007

Different 17 mars


*************************************************

Different presenterar stolt:

Kyrkan: Ada (live, Areal Rec, DE) + Oscar Villata
Baren: Finn of Tomland (Culture Box)

Visuals: Ljudbilden

17:e mars, 23-03
Jeriko, Spångatan 38, Malmö
Entré: 100 kr. Förköp finns from torsdag 8/3 på Kaffe & Konst.
20 år


*************************************************

Different bjuder på fint tyskt storbesök lagom till vårens intåg. Världens bästa technopop-favorit Ada ställer sig på Jerikos scen för ett exklusivt liveset som kommer att höras till andra sidan sundet. Eller för att citera Billy Rimgard på The Cricket:

”Det är svårt att skriva om Ada utan att upprepa ”lysande”, ”fantastisk”, ”underbar” och liknande ord många gånger. Hon är något extra. Hon är något alldeles extra.”

Som uppvärmare är det som vanligt Oscar Villata som sprider sina senaste technofynd i en mix av yppersta klass. Och i baren fortsätter vår älskling Finn of Tomland att missionera med bas och långsamma rytmer.

En favorit i repris är även Ljudbilden som ritar fram de visuella skapelserna på väggarna. Missa inte en kommande intervju med Ljudbilden i Musikbyrån på SVT.

Alltså, allt är som det ska vara och vi är åter för en toppenkväll i kyrkan med den bästa kvalitetstechnon av idag. Vi vet att den här kvällen kommer att bli något alldeles speciellt, så sov inte!

Ada

Billy Rimgard igen: ”Med ”Blondie” kör hon över de flesta som någonsin satt sig vid en dator i ett försök att göra melankolisk, vacker techno.”

Ända sedan vi hörde Adas debutalbum ”Blondie” har vi velat flyga henne från Köln till Malmö. Nu är det så dags och vi presenterar stolt ett liveset undertecknat Ada. ”Blondie” representerar den allra finaste techno-popen, den vi alla älskar när Köln är som mest romantiskt. Den som, både då och nu, får alla snedluggar att dansa och tycka att techno är det nya svarta. Med ena foten i popmusiken tog hon steget över till technon för ett antal år sedan. Fast stortån stannade på popsidan. Det var helt rätt. Och även efter ”Blondie” har Ada släppt ifrån sig små mästerverk. Som förra årets ”Sternhagel” och ”The Way Home” och hennes remix på Andi Teichmanns ”Tape”. Adas musik rör sig ständigt framåt och ibland sjunger hon lite. Den är lätt och ledig, uppbjudande till dans men samtidigt allvarlig.

Lyssna på Ada här:

http://www.myspace.com/wwwmyspacecomada