tisdag, februari 27, 2007

Diskomiks



Prinsens remix på Justus "Advance" är ett monster! Lyssna här.

/a3

From Tokyo With Love



På Chris Beats wifeys blogg kan man läsa massa om Tokyo, Starlet, karaoke, mode samt diverse allmänna funderingar om hur det är att flytta till en ny stad. Nu finns där även ett inlägg om Martinez senaste besök i den japanska huvudstaden.

/a3

måndag, februari 26, 2007

Der Kaiser


På högstadiet utanför Helsingborg hade jag två läromästare: Glenn Wilson och Sven Väth. Wilson hade precis startat sin etikett Planet Rhythm och sände också ett lokalradioprogram som hette Radio Blue Wave. Om jag minns rätt så gick det på tisdagar och var onsdagens samtalsämne i skolan. De senaste Eye Q- och Harthousesläppen diskuterades. Därefter har Harthouse gått i graven och återuppstått. Ett par gånger. Sven Väth lämnade skutan och gick vidare. Idag driver han sitt imperium Cocoon i Frankfurt.

På torsdag har Out of Orbit och Culture Box den goda smaken att ställa salongslejonet Väth bakom skivspelarna. Som uppvärmare hör vi vår vän Martinez och MHM One.

Det finns inga ursäkter att missa den här kvällen.

Andreas Nilsson

fredag, februari 23, 2007

Att lita på


Vi var och såg Ratatat igår. Gick efter ett par låtar, det var inte så roligt. Now var bättre. Före konserten spelade Emil en av förra årets bästa låtar: Trickskis Grace. Den borde spelas oftare. Till min glädje fann jag idag att berlingruppen snart är aktuell med nytt: Powerhorse. Och det låter precis så som vi vill ha dem. Långsamt fast lite ettrigt och så ett piano.

Nobody Nilsson

torsdag, februari 22, 2007

Gratistechno


Internt har vi på den här sidan kommit överens om att inte kasta ut mp3:or hur som helst. Dels för att det finns ett otal sådana bloggar som hänger med så mycket bättre än vad vi gör, dels för att en av oss är jurist och en annan i sin självgodhet tycker att man kan betala för musiken.

Fast gratis behöver inte vara olagligt. Entré nätbolag. Jay Haze är bara ett exempel på producent som sprider sin och sina vänners techno gratis via nätet.

Nedan min, inte alltför originella, lista på bra nätbolag. Det är bara in och leta. Ni hittar allt från Jay Haze, Jesse Somfay och Guido Schneider till Dan Curtain, Rod Modell och Bauri.

Textone
Tuning Spork
Archipel
Sutemos
Thinner
Lista över fler nätbolag

Andreas Nilsson

onsdag, februari 21, 2007

Different visuals


Jonas Frankki gjorde fina visuals för vår fest i december, 2006. Se ovan och läs hans tankar om det här.

Nobody Nilsson

Nytt och gammalt på fredag



Den här fredagen blir topp!

Nobody Nilsson

måndag, februari 19, 2007

Uptown Girl


Bild hämtad ifrån www.therumble.se

Diskussionen angående senast Rumble har ju handlat om ålder. Själv var jag inte där utan hemma hos mina föräldrar i Vinslöv och åt mammas mat. Kanske inte så tufft men gott. Det jag la märke till när jag kollar på bilderna ifrån Rumble i lördags är att Kid Sister har saamma teflonjacka som jag. Fint! Hon måste ha svettats nåt djävulskt.

So reduce me, seduce me, dress me up in Stüssy!

/Adde 3000

Italomatic


Innan idag spelade Oscar upp en ny låt Oliver Koletzki som lät lite Italo. Om man vill ha Italotechno så bör man lyssna på Kiko och han skiva från 2002 "Midnight Magic", utgiven på skivbolaget Goodlife som The Hacker driver tillsammans Oxia. Kiko har själv skivbolaget Hot Banana. Fastän "Midnight Magic" har några år på nacken känns den fortfarande skoj. Har för mig att den var med i Digfiboken. Leta även upp Kiko & The Hackers remix på spåret "Italomatic" som bäst kan beskrivas som Italobodyeurotechno.
/Adde

Transition


Hmm. Att man kan relatera så mycket till en technolåt.

There will come a time in your life when you will ask yourself a series of questions.
Am I happy with who I am?
Am I happy with the people around me?
Am I happy with what I'm doing?
Am I happy with the way my life is going?
Do I have a life or am I just living?
Do not let these questions strain or trouble you just point youself in the direction of your dreams find your strengh in the sound and make your transition.

Do not spend to much time thinking and not enough doing.
Did I try the hardest at any of my dreams?
Did I purposly let others discourage me when I knew I could?
Will I die never knowing what I could have been or could of done?
Do not let these doubts restrain of trouble you just point yourself in the direction of your dreams.
Find your strength in the sound and make your transition.

There will be people who say you can't - you will.
There will be people who say you dont mix this with that and you will say "watch me".
There will be people who will say play it safe, thats to risky - you will take that chance and have no fear.
You wont let these questions restrain or trouble you.
You will point yourself in the direction of your dreams.
You will find the strength in the sound and make your transition.

For those who know its time to leave the house and go back to the field.
Find your strength in the sound and make your transition

/Byråkrat 3000

fredag, februari 16, 2007

Bongoloid


Föregångare till hela Switch, Solid Groove, Sinden-ljudet? Bra bas ivarjefall och en fin start på helgen.

Basement Jaxx "Bongoloid"

/Addelito

torsdag, februari 15, 2007

Ensam är också stark


För ett par veckor sedan spelade Johan Fotmeijer hos oss som en del av Bentobox. Nu är han singel igen. Lyssna på hans Amir, den har något drömskt över sig och får mig att tänka på våren. Fint.

Andreas Nilsson

Spökslips



Fin! Undrar om får en sådan med nästa Matthew Dear-skiva.

/A3

Dubbel Detroit in the mix

Det ryktas om en ny klubb i Malmö. Inriktningen verkar vara Detroit-techno, namnet är Detroit Calling, platsen är Retro. Helt rätt i tiden med andra ord. Ingen aning om det är premiär sista mars men då spelar i alla fall vår vän och skivbolagsdirektören R.D. Och med tanke på att han är inbokad ett antal gånger till så utser vi honom nu till resident.

Peppa med R.D:s mix som ni hämtar hem här:

Hz-25/41a - R.D. Hertz Promomix

Andreas Nilsson

onsdag, februari 14, 2007

We are the hackers


Ha, bara för att man gillar techno behöver man inte vara dataexpert. Det tog oss typ ett år innan vi klurade ut hur man fixade länkar i högermarginalen. Så därför blev det helt plötsligt en hel del av dem. Men bättre sent än aldrig. Till höger hittar ni var vi tycker om att gå ut, köpa skivor, läsa skvaller, etc. Hör av er om ni saknar något eller tycker att något inte hör hemma där.

Differentnördarna

tisdag, februari 13, 2007

Ansiktsbilder



Roddaren Linus har lagt upp en del mer intima bilder från vår trevliga fest med Martinez, Bentobox och Finn som vi hade i begynnelsen av februari:

Kul för oss som var där

Nobody Nilsson

Bäst just nu


Alone on Mars är verkligen topp för tillfället. Nostalgi och framtid i ett, gammalt och nytt, nytt och gammalt. Synthen som svischar förbi gör mig salig och jag får samma känslor som Spicelab en gång gav mig. Trickski 2007 på något vis.

Nobody Nilsson

söndag, februari 11, 2007

Djupa tankar


Innan ikväll var vi och kollade på dokumentären High Tech Soul. Filmen var väl ok men den behandlade Underground Resistance på tok för lite. Innan filmen spelade de Troy Pierce låt "The Day After Yesterday" i baren. Det är en bra låt, men som vi konstaterade, det är deephouse. När jag kom hem efter filmen lagade jag till en trevlig lasagne samt försökte mixa ihop Troy Pierces låt med Photeks "Mine To Give". Både lasagnen och mixandet gick alldeles utmärkt. För övrigt så var där en kort intervju med Photek i Calle Dernulfs ( japp skägget med tutan är jag) sista P3 dans-program. Photek sa att han med "Mine To Give" försökt göra en Basic Channel/Maurizio liknande låt, dvs minimal dubtechno.

Kommande vecka ska jag bara lyssna på ytlig musik och äta lasagne.

/
Adde

onsdag, februari 07, 2007

Snapshots- 3 feb

Kram till alla som kom i lördags. Stort tack till Martinez, Bentobox, Ljudbilden, Finn Of Tomland, Jesper Berg och C/O. Vi ses den 17 mars.

















Populär kultur


Hörde precis intervjun på P3 Populär med världens bästa Kristofer Ström aka ljudbilden angående den fina miniloguevideon. Gå in på P3 populärs hemsida så hittar ni intervjun där. Han har mycket roligt på gång.

Imorgon visas Daft Punks film Electroma på, den enligt mig dåligt uppmärksammade, musikdokumentärfestivalen Musicdoc. Jag vet att de har biljetter kvar på Rundgång.

/a3

söndag, februari 04, 2007

Nästa Different

fredag, februari 02, 2007

Martinez-intervju


Jonas Grönlund har intervjuat Martimez för Helsingborgs Dagblad. Läs intervjun här.