måndag, oktober 30, 2006

DIFFERENT PRESENTERAR KOMPAKT


***************************
DJ: John Dahlbäck
Live: The Rice Twins
Resident DJ: Chris Beats
Jeriko, Spångatan 38, Malmö
11 november, 23-03
90 kr, 70 för studenter.
***************************

Det var kärlek vid första ögonkastet. Och trots att det var flera år sedan så blir vi än idag så överraskade att förhållande fortfarande blomstrar. Ibland måste vi förlåta dem för ett eller annat snedsteg men det är väl det kärlek handlar om. Och känslorna är besvarade. Sverige älskar Kompakt. Kompakt älskar Sverige. Skivbolaget har till och med en egen ambassadör här. Till Differents andra kväll på Jeriko har vi bjudit in två av de största svenska stjärnorna från just technoskivbolaget Kompakt. Lördag 11 november möter vi John Dahlbäck och The Rice Twins.

John Dahlbäck
Om man de senaste åren har besökt en klubb har man utan tvivel också dansat till underbarnet John Dahlbäcks musik. Det är kvalitativ dansmusik som inte kompromissar, den drivs hela tiden framåt, uppåt. Ibland med små medel, ibland med mer melodiösa inslag. En tysk skivbutik hade teorin om att Kompakt startade sin underetikett K2 endast för att kunna släppa John Dahlbäck som bokstavligen spottar ur sig dansgolvsrökare.
Tillsammans med sin kusin Jesper har han också gett ut musik och remixat artister som The Knife och Slam, ofta under namnet Hugg & Pepp. John är snart aktuell med ett nytt album på Kompakt.
Lyssna på John Dahlbäck:www.myspace.com/huggotron

The Rice Twins
När Kompakts huvudman Wolfgang Voigt fick höra The Rice Twins For Penny And Alexis skrek han It´s fantastic!!! och lät dem dela skiva med legenderna i The Orb. Låten For Penny And Alexis känns som att titta ut genom ett flygplansfönster när man ligger ovanför molnen, himlen är fint klarblå, lite mörk, molnen är som vitast. För ett tag sedan släppte The Rice Twins EP:n Reach for the Flute som är mer tillbakadragen och fluffig, långsammare neo-trance om man vill. Kompakts omslagspojke Michael Mayer tyckte den var så bra att den platsade på hans senaste ekologiska mix-cd Immer 2.
The Rice Twins består av Jesper Engström och Valdemar Gezelius. De var tidigare medlemmar i popbandet Florian och popinfluenserna hörs även hos The Rice Twins. Vi vågar utlova ett djupt och varmt live-set när de besöker Different.
Lyssna på The Rice Twins: www.myspace.com/ricetwins

Som uppvärmning bjuder som vanligt Chris Beats på de senaste europeiska technosläppen, allt från mörk techno till djup morgontrance.

Inget tjafs, inga medelvägar. Bara glädje.

söndag, oktober 29, 2006

Stureplan


Den senaste veckan har jag spenderat i Sthlm. Bodde på ett hotell med utsikt över det där häftiga stället.

/A3

lördag, oktober 21, 2006

En nörd & en vinyl


Dagens skivinköp på Amoeba records blev Alexis Tyrel "Rebecca Loos" med Gui Borattomixen. Finfin remix. I senaste numret av Sonic intervjuar den gode Emil just Gui Boratto. Självklart används i intervjun ord som "mjuk" och "romantiska", ord som är självklara när man ska beskriva den techno som är mest intressant just nu. Gui är ifrån Sâu Paolo i Brasilien. Har alltid varit sugen på att åka dit (har en bekant vars pojkväns pappa äger Sao Paolos tredje största radiostation, hippt va?) men inte riktigt vågat då jag hört att man som gringo blir typ rånad direkt. Kanske man smälter in om man har på sig den där woodwood t-shirten med Brasiliens flagga som jag stod och fingrade på extra länge idag när jag var i Byen? Snart börjar jag säkert babbla om brassejazz and shit på efterfästet?

Adde Addelito

onsdag, oktober 18, 2006

Tack...



...alla som kom och dansade på Jeriko i lördags! Fairmont var precis så bra som vi hade förväntat oss. Medan en lokal dj-profil vevade armarna och skrek som om det inte fanns någon morgondag skruvade och tryckte Fairmont på sina många rattar och knappar. Och ut kom vacker musik, ny och gammal.



Nästa gång vi besöker Jeriko blir det med en samling svenska Kompakt-stjärnor. Förhoppningsvis får vi också se en gammal brus-kollega välja musiken i baren. Allt den 11 november.

Vi ses då!

/Different

måndag, oktober 16, 2006

Lab-oratory



I söndags när vi vandrade runt med Jake, aka Fairmont, i Malmö började vi så klart att prata om klubbar i Berlin då han bor där. Jake berättade om en bekant vars pappa hade installerat pissoarerna på klubben Berghain som är ökänt för bla sina darkrooms. Pappan hade inte fattat varför pissoarerna skulle utmynna i duschmunstycken nere i källaren. Anledningen var att där huserar klubben Lab-oratory . En klubb så perverterad att den får vad som pågår uppe på själva Berghain att framstå kindergardenverksamhet. Lab-oratory är visst berömt för sina gödselfester...




/A3

lördag, oktober 14, 2006

Lycka

Världens bästa Fairmont spelar live, en massa ny, bra musik och kombinerat blir det ett lyckorus! Här är en listan på musiken du kan förvänta dig på klubb Different på Jeriko ikväll.


Freska - Some Turns Inside [Stil Vor Talent 008]
Pastaboys - Limit [Defected 140]
Rex The Dog - Maximise [Kompakt 145]
John Dahlbäck - Wet Summer [Kompakt Extra 40]
Ripperton - Bella Donna [White]
Dave Spoon - At Night [Electrade 009]
Evil Hinko - Gedankenhochsprung (Robert Babicz Mix) [Gedankensport 002]
Rekorder - Rekorder 7.1 [White]
Mathew Jonson - Automatic [Wagon Repair 016]
Dmitry Gren - Speicher 42 [Kompakt Extra 42]

tisdag, oktober 10, 2006

Fairmont live- Studio 88


Foto Leo Olofsson

Lite distat och upplagt i en konstig vinkel men det är det här ni kan förvänta er på lördag.

måndag, oktober 09, 2006

Var är Perlon?


Det är en aning förvånande att inte skivbolaget Perlon, med sin jämna utgivningstakt och ofta höga kvalitet, har fått större uppmärksamhet i Sverige. Det är ju en viktig del av hela den där minimal-scenen som vi så väl känner idag. Och ärligt talat ett av få bolag som verkligen bör förknippas med just det minimala.

Kanske blir det nu ändring i och med Perlons 58:e släpp. Thomas Melchior går där i Different Places från djup house till reducerad blipp-blopp-techno och tillbaka ner i djupet igen. Låten tar en vändning som man inte trodde var möjlig, för att därefter, när man glömt hur bra den började, återgå och sluta cirkeln. Det är som ett litet utsökt dj-set på strax över tio minuter. Melchior säger i en aktuell intervju att han gillar science fiction, vara omgiven av naturen och titta på en stjärna. Han är influerad av sin hippiepappa som förbjöd annan musik i hemmet än klassisk. Kanske är det därför som han idag menar att han gillar musik som utmanar gränserna, alltså tvärtemot vad klassikt bunden musik ofta tillåts göra. Inte sällan känns Melchiors musik en aning disharmonisk. Känsla framför perfektion, säger han själv. Thomas Melchior gick i waldorfskola. Det ska mina barn också göra.

Andreas Nilsson

lördag, oktober 07, 2006

Here It Goes Again-Bakis&Skakis



Ungefär så här brukar det se ut när jag använder löpbandet på Bakis&Skakis,eeh förlåt Friskis&Svettis.

/
A3

onsdag, oktober 04, 2006

Flygare



Har sagt det förut och säger det igen:
Magnus har som vanligt gjort en finfin flyer!