lördag, september 30, 2006

Hombres


Ikväll stannade jag hemma, typ andra lördagen på 3 månader, och såg för första gången Hombres på kanal 5. Serien verkar vara ok för att gå på femman. Det som musiknörd intresserade en mest var dock låtarna man lagt i bakgrunden. Jag hörde bla en Loco Dice-grej. Försökte kolla eftertexterna och hann utläsa att Adam Beyers och Jesper Dahlbäcks "The number in between" hade spelats. Undrar vem som är musikläggare? Billy har också nyligen bloggat om musik i tv-serier.

Adde Addelito

fredag, september 29, 2006

La Vida Locash





Om jag hade varit i Sthlm imorgon så hade jag lätt gått till Landet och La Vida Locash. Babyman tillhör familjen och han är också den enda jag känner som fått en tröja uppkallad efter sig. Magnus har som vanligt gjort en finfin flyer

Yupsterhugz från Möllan!

Adde 3000

Different 14 okt-Fairmont


Border Community-frisyren. Foto Leo Olofsson

Different
Live: Fairmont (Border Community)
DJs: Adde 3000 + Chris Beats
Lördag 14 oktober
Jeriko, Spångatan 38, Malmö.
23-03, 21 år, entré 100 kr, studenter 80 kr.
[Modern elektronisk dansmusik]



Hej,

Efter en fantastisk sommar på C/o Bar öppnar nu Jeriko dörrarna för klubb Different och den elektroniska dansmusiken. Som ni vet har vi en viss
förkärlek för Tyskland och musiken som kommer därifrån. Därför bjuder vi
till premiären 14 oktober in Fairmont för ett liveset.

Trots att han är kanadensare trivs han för tillfället bättre i Berlin. Fairmont gör den där elektroniska musiken som vi tycker så mycket om, den som gärna beskrivs som romantisk och innehåller små diskreta melodier. Sin musik släpper han på uppskrivna skivbolag som Border Community och Traum.

Vi har hört honom live både i Berlin och Köpenhamn och älskat det. När Fairmont intervjuades för Different tidigare i år beskrev han sin musik på följande vis:

"Som Fairmont kan jag hämta influenser från pop- och folkmusik. Det blir avslappnat och… romantiskt. Fairmont är sött och feminint."

För den sakens skull saknas naturligtvis inte partystämningen. Med låten Gazebo gjorde Fairmont en riktig klubbrökare som spelades, och spelas, av de flesta stora namnen inom dagens technoscen.

Förvänta dig alltså en kväll med modern elektronisk dansmusik i romantikens tecken.


Kram
Differentmännen

Mer info
Fairmont intervju:
http://thedifferenceitmakes.blogspot.com/2006/06/fairmont-aka-jake-fairley.html
Fairmonts Myspace-sida: http://www.myspace.com/jakefairley
Border Community: http://www.bordercommunity.com
Jeriko: http://www.jeriko.info/
C/O:http://www.co-bar.se/

fredag, september 22, 2006

Affischering


Upptäckte i morse att de satt upp en anslagstavlegrej på Möllan. Vet inte hur länge den stått där men det var på tiden. En räcker dock inte långt. Upptäckte också att när jag går till kontoret på morgonen precis hinner lyssna klart på Eulbergs "Bionic". Gött med 10 minuters låtar och att ha nära till kneget.

Adde

onsdag, september 20, 2006

Wasted German Youth

Detroit slår tillbaka


När den tyska technon på senare år fått så stor uppmärksamhet är det skönt att se att några aldrig släpper taget om Detroit. Där det hela började, enligt vissa. En polare från Skåneland har precis kommit ut med första släppet på sin etikett Hertz Records. Det är signerat ingen mindre än Orlando Voorn med kopplingar till bland annat Underground Resistance. Lyssna på ”Enter”. Ibland är det bra när det slamrar lite.

Andreas Nilsson

Ärlighet varar längst


Alltid rolig läsning på tisdagar är Nikos nyhetsbrev från sin skivbutik Rotation Records i Berlin. Inte bara för att se vad för nyheter som släppts utan också för att han inte drar sig för att säga vad han tycker om de nya skivorna. Ibland undrar man om han kanske jobbar på konsumentupplysningen då hans omdömen inte alltid borde gagna försäljningen. Eller vad sägs om följande om Marc Houles nya album ”Bay of Figs” på Minus:

”Ich bin sehr enttäuscht von Marc Houle. War das „Restore“ Album von 2004 so was wie der Startschuss für den Minus Hype der letzten 2 Jahre, so beendet er das hier ganz abrupt. Langweiliger, daddeliger Pop-Minimal, der sehr unfertig klingt. Sehr, sehr schade...”

Har Niko rätt? Är ”Bay of Figs” spiken i kistan för Minus-hypen?

Lyssna själv för att skapa en egen åsikt.

Andreas Nilsson

måndag, september 18, 2006

Festmanifest


Hej

Vi måste först börja med att säga att köra klubb varje lördag under juli och augusti har varit jäkligt intensivt men ack så roligt. Tack alla ni som kom till våra klubb! Vi känner oss faktiskt lite stolta över att ha kunnat presentera de djs & artister vi haft under sommaren. Ögonblicken har varit många. Som när Emil Arvidson joggade av glädje i dj-båset när han fick spela techno hela kvällen eller när Gui.tar nästan välte stället med sitt liveset. Eller kondensen som bildades i taket varje kväll av att folk verkligen kom till vår klubb för att dansa och inte för att hänga. Det känns också som att vi skapat våra egna små klubbhits. Som tex Einmusiks remix av Jake The Rapper, den gillar både ni och vi. Och sen så klart allsångslåten "Like You" av Gui Boratto i supermayermixen.

De senaste två veckorna har vi dock varit tvungna att vila upp oss, rejält. Någon har häckat i Sthlm, en annan har åkt till en sk Balaeric Island (aka Mallis).Vi har också funderat på om vi ska fortsätta köra klubb i höst. Det kan ju framstå som flashigt och coolt att köra klubb men om man vill göra något bra så krävs det rätt så mycket arbete. Det som gjort oss lite tveksamma är om vi orkar hypa de grejerna som vi bokar tillräckligt mycket så att folk kommer. Idag känns det som mer än någonsin att hype är viktigare än engagemang. Vi har helt enkelt tröttnat på hypandet och bestämt oss för att presentera grejer som vi tycker är bra oavsett om det är coolt eller ej. Detta innebär inte att vi kommer börja spela gammal gubbrock eller att vi typ är bittra. Nej det handlar fortfarande om modern elektronisk dansmusik, kalla det techno, house, electro, trance eller whatever. Det handlar också fortfarande om att ha roligt. Sedan bryr vi oss inte om ni är möllanhipsters, lilla torg-tjejer eller gamla trancerävar, bara ni dansar och inte önskar R'n'B-hits.

Tre stora fester på hela Jeriko kommer det att bli i höst. Det kommer att kosta att komma in men det kommer det att vara värt. Första gången blir lördagen den 14 oktober då vi kommer att köra en Border Community-kväll med bla Fairmont live. Men mer om det när det närmar sig. Det kommer att bli bra i vilket fall som helst.

Kram/

Prettona i Different

fredag, september 15, 2006

PYMCA- ungdomsbilder


Foto:David Swindells

PYMCA är, som de själva kallar sig, ett "Youth Culture Photography Library". Här kan man gå in och kolla på massa roliga bilder rörande musik och populärkultur. Nu har de lagt upp bilder från slutet av 80-talet, början av 90-talet och rejvkulturens första stapplande steg i England på klubbar och fester som Shoom, The Trip, Spectrum och Orbital Rave. Roligt att kolla på. Ibland ser det faktiskt ut som att man varit och fotat på Nacht. Gå in på PYMCAS hemsida och klicka på gallerier och acieeed .

Rejv On!


/Add-E

torsdag, september 14, 2006

Different-Sthlm

Har spenderat den senaste veckan i Sthlm. Det har varit trevligt. Kompisar kommer säkert undra vad jag gjort där. Så i stället för att berätta så tänker jag hänvisa dem till den här lilla bloggen. Ber om ursäkt för att jag namedroppar som Viggo Cavling på en bra dag.

Som sagt jag har varit i Sthlm för gå en liten kurs med mitt kneg. Jag tänker inte säga var jag knegar men jag kan säga så mycket att det är samma organisation som Mr Suitcase sade upp sig ifrån förra veckan. Ena halvan av Nicolas Makelberge var också på den här kursen. Vi är alltså ivartfall några musikintresserade där.

När jag kom upp på fredagkväll så lämnade jag av mina grejer hos Lisa. Efter att ha pratat lite politik så drog vi till Svenska MusikklubbenDebaser Medis för att kolla på Ada. Suburban Kids With Biblical Names (Subban for short) samt Hässleholm spelade innan Ada. Såg bara sista låten med Subban men en bekant till Lisa spelade ukelele med bandet så det var ju skoj. Sedan var det Hässleholms tur. Eftersom jag är ifrån Hässleholmstrakterna, Vinslöv för att vara exakt,tyckte jag det var lite roligt att se det här allstar-bandet från Göinge-hooden.Jag har dock alltid tyckt att det är lite konstigt att snacka om Hässleholm i sammanhanget. Alla från hooden vet ju att de flesta sk Hässleholms-electronicartisterna kommer ifrån Bjärnum! Deras konsert började ganska bra men efter ett tag blev det lite enahanda.Folie var dock lika överförfriskat glad som vanligt på scen.Efter ett tag hoppade massa folk upp på scen och dansade vilket iof inte gjorde så mycket.I pausen snackade vi med Lång-Kalle. Har aldrig träffat honom innan men nu fattar jag varifrån namnet kommer ifrån. Eftersom vi varit konkurrenter om klubbpubliken hade jag lust att fråga honom varför han körde klubb i Malme under sommaren. Sedan började Ada spela och det var super. Hennes techno är sådär varm som all modern bra techno är. Jag vet inte vad det beror på. Kanske använder de någon speciell kompressor? Även under Adas konsert hoppade folk upp på scen och då kändes det sådär. Om jag vill se svennebananer dansa uppe på en scen kan jag dra till KB på en lördagkväll. Tyckte faktiskt synd om Ada. Vad jag har hört så ska hon vara väldigt blyg. Jag tror helt enkelt inte att hon tyckte det var så roligt att ha massa folk hoppandes omkring sig.


Ja, jag vet att jag fotar som en kratta.

Lördagen spenderades under dagen på söder. Käkade brunch på samma ställe som Fredrik Virtanen. Han hade på sig en kamomönstrad kavaj, en svart ziphood samt designade jeans. Såg inte så hippt ut.
Kvällen började med en inflyttningsfest ute i Midsommarkransen. Lägenheten var inte så stor men den hade ändå kostat en mille. Efter ett tag åkte vi in till Stureplan och Grodan för att tanza till Oliver Huntemann. Vi passade dock på att sticka inom Toolis kontor på Östermalm för dricka lite. E-type hade visst bott i samma hus men flyttat därifrån eftersom han var höjdrädd, han hade bott längst upp. Väl på Grodan sprang jag på Calle Dernulf och Tomas Andersson som också ville lyssna på lite Gigolo-techno. Huntemann var ok. Tror dock att om man slår upp "högt hårfäste" så är Huntemann där på bild. Träffade även Petter på dansgolvet. Försökte övertala honom att spela vår fest den 14 oktober. Återkommer om det.


Huntemann och vad jag tror är John Dahlbäcks flickvän.


100 spänn

På söndagen hängde jag vid Hornstull med en gammal kompis som flyttat till Stockholm efter att ha bott i Berlin i 6 år. Hans flickvän har visst fått jobb som designer på Minimarket. Med tanke på att hon utbildat till modedesigner för Vivienne Westwood i Berlin så bör hon kunna sin sak. Vi gick en en bit längs vattnet och hamnade till slut på det däringa reggaefiket känt från sj-reklamen. Reggae är visst lite exotiskt uppe i Sthlm vilket känns konstigt för en Malmebo. I Malme kan man ju i princip lyssna på reggae ute 24/7.

Under måndagen flyttade jag till hotellet vid Hötorget där jag skulle bo resten av veckan. Utsikten från hotellrummet påminde rätt mycket om den från min lägenhet på Möllan. Dvs vy över en massa galna försäljare som försöker lura på en gammal fallfrukt.



Senare på dagen träffade jag en kompis som skulle hämta valsedlar för FI som hon skulle dela ut i Hässelby. Det verkar dock som att de har problem att få fram tillräckligt med valsedlar så kanske vissa vallokaler blir utan. Vid valstugan höll Gudrun Schyman torgmöte. Märkte att hon hade flera livvakter runtomkring sig. Antar att SÄPO har lärt sig något av Anna Lindh-hemskheten.

På tisdagen hände inget speciellt. Gick lite i olika klädaffärer och konstaterade att svart verkar vara modefärgen till vintern. Hmm, det är det väl varje år?

Onsdagkvällen avverkades på Petsoundsbar. Käkade en röding (fisken alltså) som var rätt god och drack sedan lite öl med kompisar. Örjan Andersson hängde oxå där och såg lite blasé ut. Tänkte ställe honom till svars för Cheap Monday men avstod. På vägen till tunnelbanan sprang jag på Felix Rådberg. Det går visst att springa på folk i Sthlm oxå.

På torsdagen flög jag hem. Fan va jag avskyr att flyga.

Jaha och nu är jag hemma i Malme igen. Hippt va?

/

Byråkrat 3000

måndag, september 04, 2006

Different- Sommaren är kort


Tack alla som kom i lördags! Det var supergeil! Nu ska vi leta upp lite bilder ifrån de gångna sommaren och slänga upp dem här på bloggen. Vi gör ett uppehåll i klubbandet men återkommer den 14 oktober med en stor fest! TBC & TBA!

Men vi fortsätter dock att blogga.

Thughugz/

Differentmännen